IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов дизел ще съживява продажбите на Opel Astra

Двигателят на PSA заменя досегашния 1,6-литров мотор

Нов дизел ще съживява продажбите на Opel Astra

В началото на април се появиха снимки на тестови прототип на обновения хечбек Opel Astra, а сега дойде ред и на комбито, което обаче крие интересна нови под капака си - дизелов двигател, който досега се поставяше на моделите на групата PSA.

Промените във външния вид при комбито на Astra са засегнали най-вече предната част. Автомобилът е получил нова решетка на радиатора, както и различни фарове, които в по-ниските нива на оборудване ще бъдат халогени, но в по-високите ще са напълно светодиодни.

Opel Astra

Останалата част от дизайна няма да претърпи промени и ще повтаря сегашната Astra. Именно надписът EcoTec D на багажника подсказва, че моделът ще премине към нова гама двигатели на френската PSA Group, която е собственик на германския бранд. 

Вероятно, под капака на обновената Astra е разположен 1,5-литровия дизелов мотор BlueHDI, поставян на Peugeot 308. Неговата мощност е между 100 и 130 к.с. в зависимост от варианта, като ще заеме място на досегашния 1,6-литров дизел на  Оpel.

Предстоящият фейслифт на Astra трябва да съживи продажбите на модела в Европа. През 2018 г. те бяха ева 158 000, което е по-малко от резултата на основните конкуренти на пазара, най-вече Volkswagen Golf, Skoda Octavia и Ford Focus. 

Снимки: Motor1

 

0 от 500