IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Книга на Bentley - по-скъпа от кабриолета Continental GTC

Цената на 100 Carat Edition е 200 000 британски паунда

Книга на Bentley - по-скъпа от кабриолета Continental GTC

Британският автомобилен производител Bentley разкри подробности за книгата Bentley Centenary Opus, която е посветена на 100-годишнината на марката. Тя ще бъде отпечатана в тираж от 607 бройки, а най-скъпият й вариант ще струва 200 хиляди британски паунда - повече от кабриолета Continental GTC.

Книга на Bentley

Книгата, която в Bentley наричат най-тежкото издание за автомобилна марка (масата й е 30 килограма), разказва за победите в "Льо Ман" през 20-те години на миналия век, за култовите модели, както и за хората, отговорни за създаването на компанията. Последната глава на Bentley Centenary Opus е посветена на бъдещето на марката: опазването на ценностите и развитието на технологиите.

Книга на Bentley

Книгата ще бъде издадена в три варианта. От най-обикновения - Centenary Edition, ще бъдат отпечатани 500 бройки. Купувачите ще могат да избират един от четири възможни цвята на кожената корица, а цената е 3000 паунда.

Книга на Bentley

Mulliner Edition пък представлява заснети на Polaroid култови модели на марката и 56 акварелни рисунки на копринена хартия, както и част от гумата на победителя от "Льо Ман" през 2003 година Speed 8, в алуминиева кутия. Цената е 12 500 паунда, а тиражът - 100 бройки.

Книга на Bentley

Най-скъпият вариант на книгата се нарича 100 Carat Edition и струва 200 хиляди британски паунда. Всяко от седемте копия на това издание е инкрустирано с диаманти, с общо тегло 100 карата, и украсено с логото на Bentley от бяло злато или платина.

Снимки: Bentley

0 от 500