IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите с най-много смъртни случаи при катастрофа

Изследването е на американския департамент за транспорт

Кои са моделите, при катастрофа с които най-често се стига до фатален край? На този въпрос отговаря проучване на американския транспортен департамент, който е изследвал автомобили на възраст между 3 и 7 години. Въз основа на изследването е съставен Топ 14 на моделите с най-много смъртни случаи при инциденти на пътя. Лидер в тази антикласация е Mitsubishi Mirage (продаван в България под името Space Star). Малкият японски автомобил записва среден резултат от 10,2 катастрофи с фатален край при общ пробег на всички коли от модела от 1 млрд. мили (1,6 млрд. км).


Chevrolet Corvette


Второто място е за легендарния Chevrolet Corvette (на снимката), чийто показател е 9,8 автомобила, а на трета позиция се нарежда друг компактен японски модел - Hоnda Fit. Неговият резултат е 7,7 случая при общ пробег от 1,6 млрд. км.

В Топ 5 на негативния рейтинг попадат още корейската KIA Forte (7,4 автомобила) и втори модел на Chevrolet - миниатюрният Spark, при който са отчетени 7,2 катастрофи със смъртен случай.

В антикласацията влизат още Subaru BRZ (6,9), Nissan 370Z (6,2), Nissan Versa (6,1), Kia Rio (5,9), Dodge Challenger (5,8), Chevrolet Camaro (5,5), Kia Soul (5,3), Hyundai Veloster Turbo (5,2) и Nissan Versa (5,2).


0 от 500
  • #16
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до коментар 18 ( преди 4 години )
    "Специалисче", провери в класациите за сигурност къде са Волво! И едно време и днес, Волво са най-сигурните коли, без значение, кой им е собственик! Винаги тази марка е задавала стандартите за сигурност! Из интернет има тонове с видеа за краштестовете им. Поне изгледай 4-5 преди да пишеш глупости.
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Истината за Рено2 ( преди 4 години )
    В последствие се оказва, че от подобни дефекти с този модел са станали над 53 катастрофи, предимно в източноевропейски страни, някои от които с фатален край! Рено прави всичко възможно да потули случая, без да плати обещетение.
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Истината за Рено1 ( преди 4 години )
    Преди години познат пътува по магистрала Тракия с новото си Рено. По време на движение колата се обръща на пътя, има смъртни случаи... От направената техн. експертиза се оказва, че причината е дефектен заден спирачен диск. А колата е само на около 4000км!! Всичко това се развива преди 2007г и за това не може да се заведе дело директно срещу Рено - поискана такса в Париж е над 200к?. Вносителят е осъден на всички инстанции, но предпочита да фалира, вместо да плати!
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    беше тая едно време! сега с китайския ти вол-во ще има да чакаш сигурност ама на куково лято.
  • #12
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ето това е една от двете най-важни класации - за най-опасните автомобили. Другата, която е с една идея по-важна, е за най-сигурните автомобили!Тези за най-качествени, най-икономични, най-евтини, най-красиви и пр. са далеееч назад като значение. Най-важното е човешкият живот и това кои коли го пазят най-добре, както и тези които са ковчези на колела!!!Именно заради това, аз карам Волво! Стане ли дума за сигурност, то на света има две марки - Волво и останалите!!!
  • #11
    8 rate up comment 7 rate down comment
    баце ( преди 4 години )
    Както може да се очаква само "качествени" японски щайги, и "перфектни спортни" американски кошери. В случая класацията е така изготвена че няма отношение колко бройки са продадени и 100 да са пак е меродавно. Има и нещо друго, тия коли в щатите се карат от най-смотаните и това допълнително допринася, хем колата зле хем шофера трагедия.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    456 ( преди 4 години )
    Защо NISSAN VERSA e двапъти в класацията ?
  • #9
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    статистически е доказано, че рено е с най-много смъртни случаи на пътя! Въпросът е, че тази измислена фирма подържа голям адвокатски екип чиято основна задача е да прикрива тези случай. Става въпрос за ЕС и страни от третия свят. Рено отдавна е забранено за продажба в САЩ и Канада!
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    голф4 ( преди 4 години )
    А защо не виждам уникалният, НЕПОВТОРИМ ГОУЛФФФ НА ФОЛКСВАГЕН! КАТО ПОЧНЕШ ОТ 1 ДО 5 ?
  • #7
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В тая класация няма немски талиги по простата причина, че в САЩ не ги карат много. Близко е до акъла, но трябва да го имаш!