IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо със зрелищна катастрофа в Индианаполис (ВИДЕО)

Испанецът е невредим след три удара в предпазните стени

Алонсо със зрелищна катастрофа в Индианаполис (ВИДЕО)

Финалната част на подготовката на двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо за „500 мили на Индианаполис” стартира с голяма катастрофа, в която той се отърва невредим.

Испанецът загуби сцепление в средата на завой №3 на овала в Индианаполис, след което се удари три пъти във външната и вътрешната стена на пистата. Първият удар беше в стената на излизането от завой, след това пресече трасето и се удари във вътрешната, а рикошетът го върна отново към външната стена.

След като болидът на Алонсо най-накрая спря, 37-годишният пилот излезе сам от него, а по-късно мина и обстоен преглед в медицинския център на пистата, където лекарите обявиха, че няма никакви поражения от удара.

„Точно преди завоя се появи недозавиване – обясни по-късно Фернандо. – Върнах газта на влизане в завоя, но това не беше достатъчно и ефектът от работата на аеродинамиката отпред напълно изчезна.

„Стената се оказа твърде близо и се ударих с висока скорост. За съжаление, заради този инцидент ще загубим време, но се надявам, че още утре ще се върнем на пистата.”

В първата тренировка Алонсо постигна 32-о време, а във втората завъртя 46 обиколки преди удара и беше стигнал до 16-ото място. При подхлъзването на колата Алонсо се движеше с над 300 км/ч.

Испанецът преследва т.нар. „Тройна корона” – победи в Монако във Формула 1, в Льо Ман и „Инди 500”, като вече е изпълнил първите две условия. На 26 май, когато е 103-ото издание на „500 мили на Индианаполис” Алонсо ще се опита да повтори постижението на Греъм Хил, който единствен досега е печелил „Тройната корона”.

Това ще е втори старт на Алонсо в Индианаполис, като при дебюта си през 2017 той отпадна заради повреда в двигателя, а преди това беше начело на колоната.

 

0 от 500