IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren предложи суперкола с багажник колкото на Kia Ceed

Най-практичният модел на марката получи V8 мотор с 620 к.с.

McLaren предложи суперкола с багажник колкото на Kia Ceed

Британският производител  McLaren официално представи своя най-практичен модел - GT, който е предназачен за движение в града и за дълги пътешествия. Купето е оборудвано с два багажника, чиято обща вместимост е 570 литра.

McLaren GT е построен около монокока MonoCell II-T, чиято горна задна част от въглеродни нишки е позволила направата на багажник с обем 420 литра (за сравнение при Kia Ceed обемът е 395 литра). Според изявлението на производителя, двигателят и изпускателната система са поставени максимално ниско, за да може в багажника да бъдат поставени комплект стикове за голф или ски с обувки.

McLaren GT

Самият багажник е с електрическо управление, като има функция за плавно затваряне. Суперколата е получила и още един багажник - в предната част, като неговият обем е 150 литра.

Видимостта при суперколата е подобрена с помощта на стъклени стойки и допълнителни странични прозорци. В салона на поставени специални седалки с електрическо управление и подгряване, модерна аудиосистема със 7-инчов дисплей, променящ степента на прозрачност панорамен покрив и аудисистема Bowers & Wilkins с 12-колони и субуфер корпус от алуминий и кевлар.

McLaren GT

За интериора са използвани няколко вида кожа, в това число и за за първи път при сериен модел - кашмир. Багажникът е обвит със специален материал, наречен SuperFabric, който представлява плетена тъкан с бронирани пластини.

Двигателят на McLaren GT е поставен на два пъти по-здрави стойки, отколкото при модела 600LT, което намалява шума. Пътният просвет е 110 мм, като в оборудването на суперколата влиза проактивно окачване с хидравлични амортисьори. То разполага със специални датчици, които сканират пътя и на всеки 2 милисекунди променят характеристики на амортисьора.

McLaren GT

Задвижването на автомобила става с 4,0-литров V8, развиващ 620 к.с. и 630 Нм въртящ момент. Близо 95% от тягата е достъпна в диапазона от 3000 до 7250 об/мин. Двигателят работи в комбинация със 7-степенна преселективна "роботизирана" кутия  SSG. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди (колкото при McLaren F1), а до 200 - за 9,0 секунди. Максималната скорост е 326 км/ч.

Суперколата вече е достъпна за продажба в цял свят, като дилърите на McLaren приемат поръчки. Цената във Великобритания стартира от 163 000 паунда (187 750 евро).

Снимки: McLaren

0 от 500