IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW направи серия коли със специално предназначение

3-Series, X1 и 2-series Gran Tourer се превърнаха в патрулка, пожарна и линейка

BMW направи серия коли със специално предназначение

В рамките на специализираното изложение RETTmobil, което се провежда от 14 до 17 май в германския град Хесен, баварската компания BMW показа автомобили със специално предназначение. Серията включва 6 специално разработени автомобили за пожарната служба, бърза помощ и полицията - BMW 3-Series, BMW X1 и BMW 2-series Gran Tourer.

Лидер в тази серия е чисто новият седан 320D xDrive. Тази специална кола, наречена "невидимата версия" на новата "тройка", има индивидуална алармена система с поредица от тонове и мигаща лампа, която се закрепва на покрива с магнит. Автомобилът е боядисан в червено и има допълнителни фарове, монтирани по краищата на решетката. Интериорът не се е променил много, с изключение на това, че гнездото за поставяне на чаши е заменено с блок за превключване на специалните сигнали.

БМВ - патрулка

Базирайки се на седана 320d xDrive, така наречената Stealth версия използва 2-литров турбодизелов двигател, който развива мощност от 190 конски сили и 400 Нм въртящ момент и работа в комбинация с автоматична трансмисия. Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 6,9 сек, а максималната му скорост е 233 км/ч.

БМВ - пожарна

На RETTmobil 2019 X1 към седана се присъедини и X1 от серията xDrive18d, специално създаден за противопожарните служби. Шикозният кросоувър може да се похвали с нов екстериор и две сини светодиодни мигащи светлини отпред и отзад. Най-компактният кросоувър на BMW също така е получил сигнална система, заедно с батерия, необходима за захранване на цялото допълнително оборудване.

БМВ - линейка

Седемместният миниван Gran Tourer 2-Series пък бе превърнат в автомобил за бърза помощ. Освен специалната ливрея, колата е оборудвана със сини мигащи светлини отпред и синьо-жълти мигащи светлини на задната врата. Списъкът от допълнителното оборудване на 220d xDrive Gran Tourer включва зарядно устройство за два акумулатора, преграда от стоманена мрежа и двойни 12-волтови гнезда.

Снимки:

 

0 от 500