IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart показа последните си автомобили с ДВГ

Прощалната серия е създадена съвместно с Brabus и прочут промишлен дизайнер

Smart показа последните си автомобили с ДВГ

Както се знае, от догодина брандът Smart, който вече се държи по равно от Daimler и Geely, преминава изяло на производство на електрически автомобили. В чест на това събитие, компанията показа прощална серия коли с ДВГ, създадени съвместно с Brabus и прочутия промишлен дизайнер Константин Гърчич.

Лимитираната серия # 21 получи колекционерски статут и ще бъде представена от 21 автомобила. Числото в името символизира не само общия тираж: 21 са годините от пускането на първия автомобил на бранда, както и същият период от време, но в бъдеще.

За Smart # 21 е избрана цветова схема, която препраща към автомобилите от първото поколение. Жълтият цвят е базиран на оригиналния Hello Yellow, а графиката е по идея на швейцарския художник Роман Зигнер, който тичал след автомобил в един тунел и го обливал с вода. Производството на колите от серията ще приключи през август тази година. Цената им още не е обявена.

Снимки: Smart

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На това да му смениш крушката на фара, трябва да разглобиш половината кола. За други по-сериозни неща да не ви разправям, че е голяма мъка. И изобщо не е толкова икономична,колкото би трябвало да бъде кола с подобни размери. Интересно какъв електромобил ще направят и на каква цена. При всички случай обаче Рено Зое ще е по-кола от това. Най-малкото е с японски технологии, батерии и задвижваща система. А това тук ще е с китайски и като цена предполагам няма да е много евтино.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Кло.ет!
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хаха - да. Следваща новина "Smart става SUV" :) :)
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    А СУВ кога?
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    това автомобил ли се води :)
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    проф. Ан ( преди 4 години )
    "Роман Зигнер, който тичал след автомобил в един тунел и го обливал с вода"Никой ли му каза, че има система за измиване на стъклата и не е нужно да търчи с леген?!
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    50% дялово участие на китайци и 100% китайска кола. Това е истината. Колкото по-далеч сте от тази марка, толкова по-малко ще ви боли главата! Скъпи, трошливи и много проблемни във всяко отношение коли, ако може така да се нарекат тези табуретки. Дано сега с електричките да направят нещо добро и наистина да пуснат кола, която да е евтина, практична и здрава с пробег около 250 км. Ако цената е около 20 000 евро ще имат успех. Ако се полакомят за повече пари с китайски неща вътре ще сбъркат тотално