IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изгоря на паркинг в Хонконг

Нов случай на самозапалване на американския електромобил

Tesla изгоря на паркинг в Хонконг

Нов случай със запалил се автомобил на Tesla, се разигра на паркинг в Хонконг. В случая става дума за Model S, оборудван с батерия с капацитет 85 кВтч.

Пожарът е избухнал 30 минути, след като автомобилът е бил паркиран на паркинг в търговски център. Били са регистрирани три последващи експлозии, а пожарникарите са гасили пламъците 45 минути.

Според информация на Reuters, все още не е известна причината за инцидента, при който, за щастие, няма пострадали. От Tesla са отказали да коментират инцидента пред агенцията, като освен това, все не е осъществен и контакт със собственика на автомобила. Властите в района са започнали разследване на случая.

В съобщение до медиите от американската компания обявиха, че въпреки подобни инциденти, вероятността да възникне пожар при автомобили с бензинови и дизелови двигатели, е десет пъти по-голяма, в сравнение с електромобилите на Tesla. Що се отнася до останалите случаи от такъв тип с коли на марката, то от 2013 г. са регистрирани най-малко 14 такива, като повечето от тях са в резултат на катастрофа.

0 от 500