IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново отложи дебюта на новия Golf

Причината е същата - проблем със софтуера на модела

Volkswagen отново отложи дебюта на новия Golf

Компанията Volkswagen обяви нови срокове за старт на продажбите на следващото поколение на най-популярния си модел Golf. Причината са модерните цифрови функции на хечбека, включително и актуализацията на софтуера. Тяхното внедряване в автомобила все още създава проблеми на инженерите на марката.

Главният изпълнителен директор на компанията Юрген Стакман заяви през Automotive News, че продажбите на новия Golf в Европа ще стартират през 9-ата седмица на 2020 г. Като конкретна дата това означава 24 февруари.

"Никога не сме крили факта, че софтуерът - една област от изключително важно значение за бъдещите продукти, е огромно предизвикателство за нас. Екипът ни работи под огромен натиск, като основни проблем е способността на автомобила да актуализира софтуера си от разстояние. Това го прави потенциално уязвим за хакерски атаки", коментира шефът на Volkswagen.

Стакман допълни, че бъдещата сигурност на автомобила е основният приоритет пред инженерите на марката. Защитният код на модела е 10 пъти по-голям от този на смартфон, което прави нещата още по-сложни.

VW Golf

"Ако смартфонът на клиента не работи, това не е фатално. Но пък, ако при един автомобил се появи проблем и софтуерът откаже, това вече може да бъде фатално", обясни Стакман, като посочи и друг проблем, с който екипът му трябва да се справи. Това е дали актуализацията на софтуера от разстояние влияе на хомологацията на колата. 

"След като добавяте ново съдържание към превозното средство, вие казвате влияние върху неговите характеристики. Това е напълно нова област за нас и ние работим заедно със съответните агенции, които трябва да одобрят автомобила. Тези процеси обаче все още не са дефинирани, тъй като са нови не само за нас, но и за тях", обясни босът на VW.

Първоначално от компанията имаха намерение да представят новия Golf през лятото, а световната му премиера да се състои на автосалона във Франкфурт през септември. След това обаче плановете се промениха и на изложението в Германия ще видим първия електрически хечбек на марката от семейството ID. Кога ще бъде показан следващия Golf, засега не е ясно.

Снимки: Automotive News

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Цялата компания е един остарял държавен апарат, така е създадена от Хитлер и такава си е и до днес. Трудно таква компания би се справила с бързо променящите се правила в този бизнес. До сега виждаме само концепции.
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Exp. ( преди 4 години )
    "Това е напълно нова област за нас......"Tолкова са изостанали VAG , че всичко различно от нафтова печка, за тях е предизвикателство.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    немчугите си нямат и на идея как се прави кола различна от каруца с тракторен двигател и ръчка за сваляне на джама.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Кло.ети германия е аут от съвременното автомобилостроене.