IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от легендарен модел

Mark X изкара половин век на конвейера, но няма да получи наследник

Toyota се отказва от легендарен модел

Компанията Toyota ще прекрати до края на година производството на седана Mark X, като моделът няма да получи наследник, а историята му ще приключи с прощална версия Final Edition.

Финалната версия на модела ще се отличава от стандартния вариант по тъмната решетка на радиатора, 18-цоловите хромирани джанти и двуцветния интериор с кожа и алкантара, който ще бъде допълнен от червени елементи. Автомобилът ще може да бъде поръчан в 3 цвята - бял, черен или сребрист.

Toyota Mark X

Седанът ще се предлага в две модификации - със задно предаване или със задвижване на четирите колела. Двигателят е един - 6-цилиндров, атмосферен с работен обем 2,5 литра и мощност 203 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Цените на прощалната версия на модела стартират от 29 800 щатски долара, като тя ще се предлага най-вече на пазара в Япония. Там Mark X се появи преди повече от половин век - през 1968 г. излиза седанът Toyota Corona Mark II.

Toyota Mark X

През различни периоди в гамата на модела влизат седани, купета и комбита. Сегашното поколение се произвежда от 2009 г., като оттогава претърпя две сериозни обновявания. Спадът на продажбите на големи седани в Япония обаче предреши съдбата на този автомобил.

Снимки: Toyota

 

0 от 500