IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford налива 500 милиона долара в Rivian

Синия овал ще използва платформата на производителя на електромобили за свой нов модел на ток

Ford налива 500 милиона долара в Rivian

Ford Motor Company направи огромна инвестиция в Rivian, базирания в Мичиган производител на електрически превозни средства, който блесна на миналогодишното автомобилно изложение в Лос Анджелис с впечатляващия си всъдеход R1S и пикапа R1T, съобщиха американските медии.

Синия овал налива 500 милиона долара в бранда и чрез официално съобщение потвърди, че ще разработи ексклузивно, ново електрическо превозно средство върху платформата на Rivian. Според Ford, този нов модел ще бъде допълнение към настоящите "зелени" планове на компанията, които включват създаването на напълно електрически кросоувър, вдъхновен от Mustang и пикап F-150 на ток.

По време на конферентен разговор с американски журналисти, от Ford потвърдиха, че Rivian ще сглобява шасито във своята фабрика в град Нормал, щата Илиноис, но Синия овал ще се заеме с производството на модела. Ford не уточни къде точно ще се сглобява въпросния нов автомобил, нито срещу кои брандове и на какви пазари ще се конкурира. Двете компании обаче потвърдиха, че моделът няма да бъде директен съперник на Rivian.

Като част от сделката Джо Хинрикс, изпълнителен вицепрезидент и президент на Ford за глобалните операции, ще се присъедини към борда на директорите на Rivian. Партньорството между двете компании е в самото си начало, но след съюза си с Volkswagen инвестицията на Ford в Rivian е още едно напомняне за това колко сериозна е компанията по отношение на електрификацията.

Снимка: Motor1

0 от 500