IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW iX3 вече е по улиците в Мюнхен

Електрическият кросоувър провежда последни тестове

BMW iX3 вече е по улиците в Мюнхен

BMW не се представя много ярко в сегмента на електрическите автомобили. Компактният хечбек BMW i3 е единственото пълноценно предложение за общуване с контакта. Скоро обаче баварската марка ще представи цяла гама коли на ток.

Първи от тях ще бъде дългоочакваният кросоувър BMW iX3. Това е първият електромобил на компанията, построен върху адаптирано шаси от обикновен модел с ДВГ (BMW X3). Ако си спомняте, платформата и носещата конструкция за i3 бяха разработени от нулата изключително за електрически превозни средства.

Процесът на разработване на кросоувъра малко се забави, но изглежда, че BMW използва това време много добре, за да подготви своите предимства пред конкурентите си. По предварителна информация мощността на единствения електрически двигател, монтиран на задния мост, ще бъде около 270 к.с.

BMW iX3

Основният показател на автомобила обаче е пробегът с едно зареждане, който трябва да надвишава 400 км. Това е повече от този на конкурентите - Audi e-tron quattro, Jaguar I-Pace и Mercedes EQC. Тези дни BMW iX3 бе засечено на поредните му тестове - този път по улиците на Мюнхен. Автомобилът дори не се опитва да се скрие, но всичко най-интересно все пак е под камуфлажа.

Въпреки че използва каросерията на BMW X3, новият електрически кросоувър ще се различава по дизайна на броните и декоративния панел, монтиран на мястото на оригиналните "ноздри" на фалшивата радиаторна решетка. Очакваме да видим и някои промени в салона, като например обновен декор, нови материали и по-голям екран на мултимедийната система.

0 от 500