IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2018: Годината, в която Фетел се отказа от своя Nokia 6110

Бившият световен шампион във Формула 1 вече има смартфон

2018: Годината, в която Фетел се отказа от своя Nokia 6110

Себастиан Фетел е единственият пилот от Формула 1, който не присъства в социалните мрежи. А Bild am Sonntag разкри, че до миналата година Себ използва обикновен мобилен телефон с бутони Nokia 6110. 4-кратният световен шампион обясни защо дълго време е странял от смартфоните.

„Да, ясно е, че вече и аз имам такъв телефон, но не съм зависим от него – обясни Фетел. – Мога да живея и без него. Разбира се, удобно е, че можеш да си провериш пощата на телефона, но мога да мина и без това. Така или иначе ще прочета всички нови писма след ден или два.

„А ако някой трябва спешно да се свърже с мен? Може да ми звънне по телефона. Мобилният телефон е създаден като телефон, но днес почти никой не помни това. Когато звънна на някого, от другата страна се учудват, че се обаждам, а не съм пратил съобщение. Работата е в това, че за една минута мога да кажа повече неща отколкото да напиша за 10 минути. Затова и предпочитам да звъня по телефона.

„Удобно е да имаш всички документи в телефона, но това е и основната опасност – допълни Фетел. – Смартфонът напълно поглъща вниманието ни, това означава загубено време. Нямам нужда от това. Вече свикнахме с това, че днес вече всичко е възможно. Не съм противник на прогреса, но трябва да знаете, че историята със стария телефон Nokia е вече минало. Но щях да се гордея със себе си, ако бях продължил да го използвам.”

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Работата е в това, че за една минута мога да кажа повече неща отколкото да напиша за 10 минути. Затова и предпочитам да звъня по телефона."
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Нокиец ( преди 4 години )
    И аз така - имам смартофон, но му държа интернета изключен и го ползвам за говорилка. Ползвам смарт функциите само в случай на голяма необходимост - близо месец не ми се е налагало.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    прав е за тилифончиту и с антенката можеш да си почистиш секретите от ухото