IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin направи най-бързия си кабриолет

DBS Superleggera Volante вдига 340 км/ч и струва 295 000 евро

Aston Martin направи най-бързия си кабриолет

Компанията Aston Martin представи най-бързия кабриолет в своята история - DBS Superleggera Volante. Автомобилът ще се появи на пазара през юли, като цените му стартират от 295 000 евро.

Дължината на двувратия кабриолет е 4715 мм, широчината - 2145 мм, а височината - 1295 мм. Разстоянието между двете оси е 2805 мм. Той е оборудван със свалящ се покрив, който се предлага в 8 различни цвята, като се вдига за 14 секунди и се прибира за 16. Теглото на машината е 1863 кг.
Автомобилът се отличава с черната си решетка на радиатора, карбоновите елементи по каросерията, спортната изпускателна система с 4 тръби, спойлера и 21-цоловите джанти, обути в гуми Pirelli P Zero. 

Aston Martin DBS Superleggera Volante

Кабриото е получило независимо предно окачване и независимо многоточково отзад със стабилизатори за напречна устойчивост. Моделът е оборудван с адаптивни амортисьори въглеродно-керамични дискове. Водачът разполага и със система ADS с технология Skyhook и три режима на работа - GT, Sport и Sport Plus. Теглото на кабриолета е 1863 кг.

DBS Superleggera Volante се задвижва от 12-цилиндров туин-турбо мотор с обем 5,2 литра, развиващ 715 к.с. Двигателят работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, което осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Максималната скорост е 340 км/ч, като това прави DBS Superleggera Volante най-бързият кабриолет в историята на Aston Martin.

Стандартният Aston Martin DBS Superleggera беше показан през юни миналата година. Той разчита на същия мотор, но съ7 725 к.с. и Съответно ускорението на купето от 0 до 100 км/ч е малко по-бързо - 3,4 секунди, но максималната скорост си остава същата.

Снимки: Aston Martin

0 от 500