IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички модели на AMG получават електромотор до 2 години

Топ-версията на спортната марка ше развива мощност от 805 к.с.

Всички модели на AMG получават електромотор до 2 години

За неизбeжното електрифициране на спортните модели на Mercedes се говори от доста време, но едва сега шефът на подразделението  Mercedes-AMG - Тобиас Мьоерс, посочи конкретни срокове. В интервю за Road and Track той заяви, че още от началото на 2021 г. всички модели на компанията ще получат електрически агрегати.

Шефът на AMG потвърди намерението за използване в сериен модел на хибридна система, в чиято основа е V8 бензинов двигател. Този агрегат дебютира през 2017 г. на концептуалния модел  Mercedes-AMG GT. На свой ред той ще бъде в основата на големия хечбек Mercedes-AMG GT 4-Door Coupе, който сега се предлага с "мек хибрид" с редови 6-цилиндрови мотори, а топ-версиите - GT 63 и GT 63 S, разчитат на 4,0-литров V8 без допълнителен електромотор.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupе

Мьоерс призна и още нещо, за което също се говори от известно време - Mercedes-AMG постепенно се отказва от V12 двигателя си. Топ-версиите на компанията ще получат индекс 65, като ще разчитат на комбинация от V8 двигател и електромотор. Мощността на хибридния агрегат ще бъде 805 к.с.

В съвсем близко време ще видим последните нехибридни модели на AMG. Един от тях ще бъде новият хот-хеч A 45, при който 2,0-литровият турбомотор с 4 цилиндъра ще развива 422 к.с. Подобни модификации ще получат и други компактни модели, в това число и новият кросоувър GLB.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500