IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Никой не иска специалния Nissan GT-R50

С базова цена от 990 000 евро това е обяснимо

Никой не иска специалния Nissan GT-R50

Nissan продължава да промотира лимитираната серия GT-R50 by Italdesign, като показа един от тези автомобили на салона в Ню Йорк.
Автомобилът дебютира миналата година на Фестивала на скоростта в Гуудууд, но по това време не беше ясно дали този вариант ще стигне до серийно производство. По-късно от Nissan обявиха, че GT-R50 ще бъде произведен в серия от 50 коли, като цената на всяка една от тях е 1,12 милиона долара или 990 000 евро преди данъци и допълнителни екстри.

От компанията не съобщават колко точно от тези 50 коли са продадени, но излагането на един от тези автомобили в Ню Йорк породи предположения, че явно не са разпродадени всички возила. С оглед на бройката и възможностите на колекционерите на коли в Щатите, точно салонът в Ню Йорк може да се окаже катализаторът, който е нужен за изчерпването на GT-R50.

Nissan GT-R50

Също като другите версии на суперавтомобила и този GT-R се задвижва от 3,8-литров V6 мотор с две турбини, но след подмяната на някои компоненти в двигателя мощността му е вече 710 конски сили, а максималният въртящ момент – 780 Nm.

Преработено е окачването, спирачките на Brembo са по-мощни, подсилени са скоростната кутия и диференциалите заради увеличаването на мощността и въртящия момент.

Промените по екстериора, дело на Italdesign са тези, които придават уникалния характер на автомобила – става въпрос за фаровете, стоповете, джантите, голямо задно крило и специалното оцветяване, комбиниращо стоманено сиво и матово златисто.

В началото на декември от Nissan обявиха, че доставките на тази версия на GT-R започват през 2019 година и трябва да приключат през 2020.

Снимки: Carscoops

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 10 rate down comment
    до: hmn ( преди 4 години )
    Да кажеш на това бижу, че е лимитирана изгъзица е доста мало-умно нещо!
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    hmn ( преди 4 години )
    то вече сички се научиха да произвеждат лимитирани изгъзици за 7-цифрени цифри. На колекционерите им свърши мястото...
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Пешо ( преди 4 години )
    Образец за погрешен маркетинг.Това нещо, преоблечено в друга кожа и друго име, с продажна цена 2 500 000 долара би се продало на мига.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    до: none ( преди 4 години )
    Тук нещата не опират само до съотношение цена/качество, но и до други работи. Едни от които са бързина и имидж. Цената за такава бегачка е ОК. Имиджа обаче малко куца и то няма как да е друго при условие, че Нисан са масова марка, а не луксозна, спортна и каквото др. се сетиш. Някак си е неумесно да дадеш 1 млн. за Нисан, какъвто и да е той. Има и друг момент, че всъщност обаче, въпреки марката, това е модел за ценители и колекционери. Според мен след години тази кола ще струва много повече...
  • #2
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ГГРОЗИЛЛА! Гротеска! ***! Бегачка 2 тона за 1 мил евра! Айде няма нужда!
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Както бях написал и под статията при анонсирането на колата, чара на ГТР-а е в отличното съотношение цена/качество. Почти никой няма да даде 1М евро за кола която останалите хора купуват за 100К...