IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan отново отхвърля предложението за сливане с Renault

Японците искат равностойни отношения с основния си партньор

Nissan отново отхвърля предложението за сливане с Renault

Компанията Nissan ще отхвърли предложението за интеграция на управление от френския си партньор Renault и ще настоява за равностойни отношения между двата производителя. Това съобщава японския вестник Nikkei, който се позовава на свои източници.

Не е тайна, че французите искат сливане на двете компании, като това беше идея на вече бившия шеф на алианса Карлос Гон, който се намира в ареста в Токио. Ръководството на Nissan обаче смята, че компанията не третирана като равностойна на Renault при съществуващите капиталови връзки и едно евентуално сливане няма да бъде равностойно.

Изпълнителният директор на Nissan - Хирото Саикава, отказа да коментира информациите, като заяви единствено, че сега не е време да се мисли за подобни неща. Основната цел пред него и екипа му е да повишат приходите на японския производител.

Именно Renault спаси Nissan от фалит пред 2 десетилетия и сега французите имат контрол върху по-големия си партньор. Само преди месец се появиха информации, че французите ще подновят разговорите за сливане на японската компания, като това ще стане в рамките на следващите 12 месеца.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До по-долния ( преди 4 години )
    Жабарското рено е забранено за продажба "зад Океана" със специален декрет, преди повече от 30 години! Причина - лошото качество с което се отличава и до днес.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Факт!-ически ... ( преди 4 години )
    снимката горе показва всичко! На голямата джанта на Нисан се е залепил стикера на паразита рено.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Какви равностойни отношения като Нисан са на минус! СМех пълен французите да не се занимават с цепките а ми да отиват зад Океана и да се сдушат с ГМ!