IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа как ускорява новия Roadster (ВИДЕО)

Електомобилът вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди

Tesla показа как ускорява новия Roadster (ВИДЕО)

Компанията Tesla публикува ново видео, на което се вижда как ускорява новия Roadster. Според информация на производителя, базовата версия на машината вдига 100 км/ч само за 2 секунди, а максималната скорост е над 400 км/ч.

Новата Tesla Roadster трябва да стане най-бързият сериен автомобил, който ще изминава разстоянието от 1/4-миля (402 метра) за 8,8 секунди. Сегашният рекордьор Dodge Challenger SRT Demon ускорява от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 2,3 секунди, а драг-дистанцията изминава за 9,35 секунди. По неофициални измервания, по-бързи са единствено Tesla Model S P100D и Porsche 918 Spyder.
 

Zero to sixty faster than you can read this caption – https://t.co/ELg96rZfIq pic.twitter.com/4EFV9CvG8o

— Tesla (@Tesla) April 19, 2019

 


Tesla показа новото поколение на Roadster през ноември 2017 г. Електромобилът е обоудван с три електромотора - два отговарят за колелата на задната ос, а един - за тези на предната. Мощността на системата не се съобщава, но не знае капацитетът на батериите - 250 кВт/ч.

 

 

Снимка и видео: Tesla


 

 

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 4 години )
    Просто не виждам как коментиралите долу ще изкарат 250к? през целият си животец ...
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Просто не виждам много хора да дадът толкова пари за тази кола
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всичко това е много хубаво, но при очаквана цена от 250к долара (в Европа с хомологации и мита ще говорим за 250к Евро) ще трябва да се конглокира с топ Поршета, Ламбо-та, Ферарита, Макларъни. Да не говорим че споменатия Хелкат е 100к по-евтин.А както виждаме ТЕслите освен за драг ги няма много на писта. И не на последно място ТЕслата след 10 години ще струва джобни пари за разлика от всички останали супер коли които дори може да поскъпнат.
  • #2
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    И на тоя фон нов т'сляк се е самозапалил - вчера гръмна един в шанхай, днес изгоря друг в холандия
  • #1
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    И кое е по-впечатляващо Теслата с 3те мотора и предимството на въртящия момент от 0 оборота за 2 сек или Хелката, който прави почти същото само на заден мост? Да не говорим какъв рев, пушилка тръпка и адреналин придружават ускорението на грандиозния V8