IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Михаел Шумахер скара Вили Вебер и Бърни

Искрата дойде от по-остър коментар на бившия шеф на Формула 1

Михаел Шумахер скара Вили Вебер и Бърни

Бившият мениджър на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Вили Вебер, се скара през медиите на бившия шеф на световния шампионат Бърни Екълстън, който наскоро коментира някои от изявите на легендарния пилот.

Михаел все още се възстановява от операциите, които претърпя след падането на ски в края на 2013 година, но върху информацията за състоянието му има наложено ембарго от съпругата му Корина и мениджърът му Сабине Кем. А влизането на сина му Мик в големия спорт – той е вече пилот във Формула 2 и направи тестове за Ferrari и Alfa Romeo във Формула 1, отново върна темата за големия шампион в медиите.

По-рано този месец Бърни обясни, че „основният проблем на Михаел беше, че не си поставяше никакви ограничения и граници”, което определено ядоса Вебер и милионите фенове на най-успешния пилот в историята на Формула 1.

Бърни също така поясни, че завръщането на Михаел във Формула 1 през 2010 като пилот на Mercedes не се е отразило добре на имиджа и наследството му в спорта. В същото време обаче британецът призна, че завръщането на Шумахер се отразило отлично на интереса към Формула 1 през 2010 и следващите сезони.

„Опитах се да убедя Михаел да не се връща през 2010 във Формула 1 – обясни сега Вебер. – Много ясно му казах, че с Mercedes, на етапа, на който се намираше тимът тогава той нищо няма да спечели. Можеше само да загуби, а шансовете да вземе осмата си титла бяха много малки.

„Михаел обаче не се отказваше. Каза ми: „Какво да правя? Скучно ми е, искам да се състезавам.” Многократно се опитах да го разубедя, но той така и не ме послуша.

„С оглед на това, което се случи през трите му години в Mercedes, всички видяха, че съм бил прав, но какво можех да направя, не можех да му сложа белезници, за да не се качи в колата.”

Всъщност, точно преди завръщането на Михаел във Формула 1 двамата с Вили Вебер се разделят и мястото на мениджър се заема от Кем, която дотогава е лично пресаташе на Шумахер. За 3 години с Mercedes Михаел спечели само един подиум, но двамата с Вебер са поддържали отношения през тези три сезона. А сега Вили е готов да отвърне на по-острите коментари на Бърни.

„Това, което разказва Бърни са глупави клюки – поясни Вебер, който никога не е имал претенции да е дипломатичен. – Всеки пилот е наясно, че трябва да е на ръба на възможностите си и понякога да ги прекрачва, за да успее. Михаел знаеше това по-добре от всеки друг и затова стана най-успешният пилот в историята на Формула 1. Бърни също знаеше това.

„Не съм очаквал такива коментари точно от Екълстън, те са напълно неоправдани. Михаел винаги се е борил на ръба, как иначе щеше да спечели 7 световни титли. Неговото представяне беше много полезно за Формула 1, по негово време интересът към спорта беше много по-голям, нещо, за което днес във Формула 1 могат само да мечтаят.

„Такива коментари като тези на Бърни издават липса на класа. С Михаел спортът се развиваше много бързо и успешно, никога преди не е постигал такива успехи и никога няма да постигне нещо подобно.”

В последните месеци Бърни остана по-встрани от интереса на медиите и от време на време търси внимание с по-остри изказвания, като преди да коментира Михаел Шумахер, изведнъж „откри”, че Формула Е се развива супер успешно и този шампионат ще се окаже сериозен проблем за Формула 1.

0 от 500