IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi избра наследник на R8

Eлектрическото E-Tron GTR ще развива 650 к.с.

Audi избра наследник на R8

Показаното през 2006 г. Audi R8 с двигател V8 вече има второ поколение, което означава, че ще се задържи на пазара поне още 2-3 години. Какво обаче ще се случи след това - на този въпрос отговор дава британското издание CAR.

Според информацията, производството на модела ще бъде прекратено, а неговото място ще заеме електрическото E-Tron GTR. Идеята на Audi в случая е да извади от употреба атмосферния V8 мотор, като ще го замени с напълно различна задвижваща система.

Audi E-Tron GTR

Задачата на новата суперкола ще бъде да направи това, което не успя електрифицираното Audi R8 E-Tron  - да постигне успех на пазара. Машината ще бъде оборудвана с 3 електромотора, развиващи сумарна мощност от 650 к.с. Един от тях ще бъде на предната ос, а другите два - на задната, което ще осигури задвижване на четирите колела.

Audi E-Tron GTR

Системата ще бъде захранвана от твърдотелни акумулаторни батерии с капацитет 95 кВт/ч. Благодарение на тях електрическата спортна кола ще може да изминава около 480 км с едно зареждане. В основата на модела ще бъде платформата на Porsche Taycan, като E-Tron GTR ще предлага ускорение като на хиперкола - от 0 до 100 км/ч за 2,1 секунди.

Снимки: Audi

0 от 500