IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen T-Cross стигна и до България

Най-малкият кросоувър на германците засега се предлага с два двигателя

Volkswagen T-Cross стигна и до България

Новото попълнение в SUV-гамата на Volkwagen - градският модел T-Cross, вече е на българския пазар. Субкомпактният кросоувър на първо време ще се предлага с избор от два двигателя, а още в базовото си оборудване е достъпен с огромен брой системи за безопасност и асистенти на водача.

VW T-Cross е изграден на една от версиите на платформата MQB, която се използва и за новото поколение на VW Polo, но го превъзхожда по размери. Дължината ме у 4110 мм, а разстоянието между двете оси - 2560 мм, които осигуряват достатъчно пространство за возещите се в автомобила. Задният ред седалки може да се мести, като обемът на багажника варира от 385 до 450 литра. При свалени задни седалки той е 1280 литра.

VW T-Cross

За най-малкия SUV на Volkswagen у нас са предвидени два двигателя - бензинов и дизелов. Бензиновият е 3-цилиндров с работен обем 1,0 литра, като развива мощност от 115 к.с., а дизелът е 1,6-литров с 95 к.с. Клиентите могат да избират между механична скоростна кутия или DSG-трансмисия.

Дори базовото ниво на оборудване включва система за наблюдение на зоната пред автомобила с функции за разпознаване на пешеходци, система за аварийно спиране в условия на градско движение, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение, асистент при потегляне на наклон, предупреждение за опасност в „сляпата” зона, асистент за паркиране и маневри в тесни пространства.

Като опции се предлагат система за предупреждение на водача, адаптивен круз-контрол и системата за подпомагане на паркирането Park Assist.

0 от 500