IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz GLE вече е в България

Един от най-чаканите модели от Щутгарт бе представен официално в Бургас

Новото поколение на Mercedes-Benz GLE вече официално е и на българския пазар. Автомобилът бе представен в Бургас при откриването на новия шоурум на "Силвър Стар", дистрибутора на марката у нас.

Mercedes GLE, Бургас


GLE наследи в гамата М-класата, добила печална инвестност в началото на предишното десетилетие като един от най-некачествените модели на Mercedes в историята. Второто поколение на GLE обаче вече няма нищо общо с предишния ML - то е върху нова платформа, с изцяло подменени двигатели и оборудване. Най-забележимата новост спрямо предишното поколение е информационната система MBUX, която включва два 12-инчови екрана и самообучаващ се гласов асистент. Освен това новият модел за пръв път може да се поръча и със 7 места.

За момента на българския пазар GLE се предлага с четири двигателя: 4-цилиндров дизел с 245 конски сили, две вариации на 6-цилиндров дизел, съответно с 272 и 330 коня, и 6-цилиндров бензин с 367 конски сили. Всичките са оборудвани с новата 9-степенна автоматична трансмисия на Mercedes. Цените са между 120 000 и 139 000 лева. По-нататък към гамата ще се присъединят дизелов плъг-ин хибрид, V8 и, разбира се, AMG версия.


Силвър Стар Бургас


В Бургас дистрибуторът на Mercedes за България откри официално четвъртия си комплекс в страната след тези в София, Варна и Пловдив. Той е на мястото на предишното дилърство на марката, но е изцяло преобразен и с напълно нов екип.

"Силвър стар", собственост на саудитската милиардерска фамилия Джуфали, стъпи на българския пазар през 2017 година, и оттогава е инвестирала над 25 милиона евро. "Бургас е ключов град за нас и със стъпването си тук откриваме нови хоризонти за българския пазар", заяви изпълнителният директор на "Силвър Стар" Ролф-Юрген Заерле.

Още снимки на новия GLE вижте в галерията:

 

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    уникално окачване без аналог в класа си взето от ес купе
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Митьо ( преди 4 години )
    Само Мерцедес! Другите са на опашката.За цените, имайте в предвид, че всички луксозни возила се правят в няколко качествени категории и според държавата отива съответната продукция. За България не е предназначено I или II качество. По добре си вземи кола от Германия на 1-2 години, отколкото нова тук. Качеството е различно.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ss ( преди 4 години )
    Аа бе, ти не можеш да напишеш Швейцария, като хората, а си тръгнал да ни убеждаваш какво, аджеба, било там!! Бегай се скрий некъде, ***!!
  • #3
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Един от последните модели набтая фалираща фирмичка!
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Tova GLE e svrah SUV.Interesno e 4e v BG cenite sa dosta dobri.V Shveicaria GLE450 po4va ot 155 hiliadi bez extri
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    сс ( преди 4 години )
    Само не разбрирам, как така е добил "печална известност" М - моделът!? Познавам доста хора с такива - карат ги до скъсване, както само един Мерцедес може да се кара!! Особено МЛ-270 петцилиндровият дизел няма спирка!