IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG пуска най-бързия автомобил в историята си

Купето Mercedes-AMG GT Black Series ще получи двигател с 640 коня

Mercedes-AMG пуска най-бързия автомобил в историята си

Купето Mercedes-AMG GT Black Series ще излезе в средата на 2020 г. и ще стане най-бързият автомобил в историята на компанията от Афалтербах с изключение на болидите от Формула 1 и на хиперколата One. Това съобщи пред Autocar шефът на AMG - Тобиас Мьорс.

"Той ще се появи съвсем скоро. Самият аз го карах само преди седмица. Това ще е най-бързият автомобилна AMG, ако не броим One. Имам предвид не максимална скорост, а времето за преминаване на писта", поясни Мьоерс.

Mercedes-AMG GT Black Series

Инженерите на AMG работят над екстремното купе GT Black Series през последните няколко години. Автомобилът ще получи олекотена конструкция от композитни материали, преработена аеродинамика и модернизирано окачване.

По предварителни данни, суперколата ще се задвижва от 4,0-литров туин-турбо V8 двигател от топ-версията на купето с 4 врати GT 63 S 4-Door, който развива 640 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

Mercedes-AMG GT Black Series

Предшественикът на този автомобил - Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, излезе през 2013 г. Той беше оборудван с 6,3-литров V8 с мощност 631 к.с., който се комбинира със 7-степенна "роботизирана" скоростна кутия с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500