IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes реже 10 000 работни места

Луксозната марка трябва да съкрати разходите си с 6 милиарда евро до 2021 година

Mercedes реже 10 000 работни места

Daimler очаква Mercedes да свие разходите си с 6 милиарда евро до 2021 година, а още 2 милиарда евро трябва да бъдат спестени от дивизията на компанията, която произвежда камиони. Тези мерки ще бъдат съпроводени със закриването на около 10 000 работни места в Daimler, обяви германското бизнес списание Manager, което обаче не цитира източници от компанията.

От Daimler отказаха коментар пред агенция Reuters относно сумите, цитирани при намаляване на разходите, но на по-ранен етап от компанията бяха заявили, че не планират съкращаване на работни места поне до края на 2020 година.

Според Manager намаляването на разходите и закриването на работни места е основна част от плана за действие на новия главен изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус, който ще поеме поста през следващия месец.

През февруари от Daimler най-общо потвърдиха, че компанията ще търси намаляване на разходите, тъй като оперативната й печалба за последното тримесечие на миналата година спадна с 22% - ефект от търговските войни, нарастващите разходи за развитието на електромобили и спада на продажбите.

Списанието припомни и проблема с около 30 000 автомобили Mercedes, които излязоха от завода на марката в Тъскалууса, Алабама с дефекти в електрониката, което наложи скъпи ремонти за сметка на компанията и забавяне на целия производствен процес там.

В края на другата седмица Daimler ще обяви приходите си за първите три месеца на тази година, като се очаква, че ще има спад от порядъка на 500 милиона евро.

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Volvo ( преди 4 години )
    Да си закрият изцяло завода и да си поръчат Камаз с емблема на Мerceded.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Ми да се кооперират с Дайхацу и без тва основните акционери в Мерцедес са вече дръпнати!
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически .. ( преди 4 години )
    кооперирането с рено, дори и в най-малка степен както е при Мерцедес, винаги води до увреждащи последици - в този случай най-вече имиджови.
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Е че те самите Мерцедес се кооперираха с Рено кажи им го на тях бе цъ.вул!
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Режете, режете, само да не се чудите после що колите ви са станали по-големи *** и от Ауди!
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    До увредените долу . ( преди 4 години )
    от ползване на рено: Ами точно от братската алабама на краварията произлизат дефектите. То в Русия да беше нямаше да е такова нег*ско "чудо" на качеството!Специално за факта - ти си гледай издуханото рено, че като го внедрят окончателно в панделата мосьо Гомн я ще има рено я няма!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А така, откривайте заводи в Русия и гонете съюзниците си от работа!Много сте умни бе шваби нещастни!
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    *** нали мноу продавали ба *** нали все на плюс ба. мааму и лъжците!