IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа своя автомобил на бъдещето

HabaNiro разполага с автопилот от пето поколение

Kia показа своя автомобил на бъдещето

Основната премиера на корейския производител Kia по време на автосалона в Ню Йорк е концептуален модел, който показа виждането на компанията за автомобилите на бъдещето. Кросоувърът се казва HabaNiro и представява 4-местна машина с 5-о ниво на автономност и пробег от 500 км с едно зареждане на батериите.

Kia нарича своя концепт "автомобил за всичко" (The Everything Car). Условно HabaNiro може да бъде определен като "компактен кросоувър", но всъщност става и за града, за пътешествия и за високотехнологично работно място. Дизайнът е дело на студиото на компанията в Калифорния. 

Kia HabaNiro

Дължината на Kia HabaNiro е 4430 мм, широчината - 1955 мм, а височината - 1600 мм. Разстоянието между двете оси е 2830 мм, а като цяло концептуалният кросоувър е по-малък от Sportage. 

Автомобилът на бъдещето трябва да бъде мускулест, убедени са в Kia и затова HabaNiro е точно такъв, като е поставен на огромни 20-цолови джанти. В салона има 4 места и голям проекционен дисплей. Традиционните уреди за управление липсват, а превключването на функциите става със сензорен панел.

Kia HabaNiro е оборудован и със система R.E.A.D. или Real-time Emotion Adaptive Driving. Използвайки възможностите на изкуствения интелект, тя анализира емоционалното състояние на шофьора и неговите потребности. Например,  R.E.A.D. може автоматично да включи дисплея за задно виждане

Освен това, кросоувърът разполага със система за вентилация Perimeter Ventilation System с тънки дефлектори по периметъра на салона, както и с функция за настройване на осветлението - Lighting Color Effect.

Снимки: Kia

0 от 500