IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска първата си кола изцяло на ток (ВИДЕО)

C-HR EV излиза на пазара в Китай догодина, след това става глобален модел

Toyota пуска първата си кола изцяло на ток (ВИДЕО)

Глобалната тенденция към електрификацията е явление, което вече се научихме да възприемаме като фон. Независимо от това, доскоро японската компания Toyota твърдеше, че не вижда много смисъл в разработването на електрически превозни средства, като продължаваше да смята, че хибридите са много по-перспективни.

Тъй или иначе, нарастващият в геометрична прогресия сегмент на електрическите превозни средства на китайския пазар тласна японския производител към смело решение. Става дума за C-HR EV, който се движи само на ток. Доста неочаквано!

Toyota C-HR EV

Сглобяването на местната модификация на компактния кросоувър с ДВГ се осъществява в две фабрики в Китай под две имена - C-HR и Toyota IZOA. Интересното е, че и двата автомобила ще получат електрическа модификация. И освен това изглеждат напълно еднакво.

Toyota C-HR EV

Новият модел се отличава от този с ДВГ с по-различната си предница с нова броня и липсата на изпускателна тръба. Освен това автомобилът има леко занижен просвет заради батериите, които са разположени на дъното. Интериорът разполага с цифров приборен панел.

Характеристиките на електрическия кросоувър все още не са разкрити. Производството му ще започне в Китай тази година, а на местния пазар ще се появи през 2020 г. След това гамата от електрически превозни средства на компанията ще се разшири с още няколко модела, а Toyota C-HR EV ще бъде пусната и на другите пазари по света.

Снимки и видео: Toyota

0 от 500