IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лесният начин да откраднеш 100 коли наведнъж

Хакерски пробив спря бизнес за споделяне на автомобили в Чикаго

Най-лесният начин да откраднеш 100 коли наведнъж

През лятото на миналата година в Чикаго стартира услугата за споделяне на автомобили Car2Go, като компанията дебютира с 400 коли Smart и Mercedes. И всичко се развиваше добре до съвсем скоро, когато приложението, чрез което работи този бизнес е бил хакнато и от компанията са били откраднати 100 коли. Според CBS Chicago част от тези коли са били използвани за извършване на други престъпления.

Все още не е ясно как точно е била пробита защитата на приложението на Car2Go, за да се установи контрол над част от флотата на компанията.

В рамките на Чикаго фирмата е установила площ с размер 29 квадратни мили, където колите трябва да бъдат оставени след използването им, но клиентите на Car2Go не са ограничени в тази площ, когато използват автомобилите.

В Чикаго Car2Go тръгна с мъниците Smart ForTwo, а след това във флотата влязоха и по-големите Mercedes CLA/GLA. Заради кражбата компанията замрази дейността си в Чикаго и обяви, че „напълно съдейства” на разследването на престъплението.

Вече е потвърдено, че крадците не са успели да стигнат до лични данни или друга информация, свързана с клиентите на компанията.

От CBS Chicago съобщиха, че до момента полицията в Чикаго е арестувала 12 човека във връзка с разследването на кражбата от Car2Go, което все още не е приключило.

0 от 500