IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обвини Panasonic за забавеното производство на Model 3

Според него проблемът идва от батериите на японската компания

Мъск обвини Panasonic за забавеното производство на Model 3

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors - Илон Мъск, обвини компанията Panasonic за невъзможността да бъдат спазени сроковете на производство на Model 3.От изявление на Мъск в Twitter става ясно, че причината за забавянето на производствения процес е в батериите. 

„Батериите на Panasonic имат мощност 24 гигаватчаса за година, което забавя производството", написа шефът на компанията-производител на електромобили в социалната мрежа, където се изявява много активно.

Предполага се, че максимална мощност на батериите би трябвало да бъде 35 гигаватчаса за година. Мъск сподели също, че именно поради тази причина Tesla няма да продължи по нататъшното инвестиране в подразделението на Panasonic в гигафабриката в Невада, докато конкретният показател не се доближи до изискваната стойност. 

В изявление на корпорацията от Осака пък се твърди, че към момента се работи върху разрешаването на проблема, а по-нататъшните инвестиции ще бъдат решени съвместно с автомобилния производител на базата на потребителското търсене.

Междувременно акциите на Panasonic поевтиняха, след като японското изданието Nikkei съобщи за проблема. Спад в цената на акциите имаше и при американската компания, където за изминалия ден бе регистриран спад с около 2%.


 

0 от 500