IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с Tesla Model 3 след 41 842 км пробег? (ВИДЕО)

Американски блогър разкрива какви разходи е направил за година ползване

Какво се случва с Tesla Model 3 след 41 842 км пробег? (ВИДЕО)

В Yotube-канала на блогъра Анди Слай се появи любопитно видео, в което се оценява електрически седан Tesla Model 3, купен преди около година за 50 000 долара. В момента пробегът на колата е 26 000 мили (41 842 км).

Един от големите плюсове за електрически модел са многото обновявания на електронните системи. Това означава, че дори на година Model 3 е с актуално оборудване - напълно еднакво с това на колите, които са купени в наши дни.

Любопитното е, че самият блогър първоначално изразява сериозни съмнения за надеждността на електромобила, но след това се убеждава, че тя е на високо ниво.

"Мога да каже, че моят Model 3 до този момент е надежден на 100%. И затова не крия, че съм доста приятно изненадан от този факт. Всеки вярва в надеждността на чисто новата кола, но в случая и тази, която е на 1 година, не отстъпва по нищо", обяснява Слай.

За година той е сменил единствено гумите на електромобила, като се е възползвал от факта, че в някои магазини в САЩ това е напълно безплатно. За да измине 41 842 км блогърът е изразходвал енергия струваща 549 долара. Блогърът допълва, че благодарение на безплатното паркиране в хотели и обществени паркинги, разходите за колата му са само 36 долара на месец. 

Той пресмята, че същият пробег при автомобил с двигател с вътрешно горене ще му струва около 2382 долара за периода от 12 месеца. В тази сума не влизат парите за смяна на масло.

Слай е много доволен и от характеристиките на колата - високата мощност и настъпващият веднага въртящ момент.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500