IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крос-купето на Renault стъпва и на други пазари (ВИДЕО)

В Южна Корея моделът ще се продава под марката Samsung

Крос-купето на Renault стъпва и на други пазари (ВИДЕО)

Световната премиера на концептуалния купеобразен кросоувър Renault Arkana се състоя на автосалона в Москва през 2018 г. Тогава беше обявено, че моделът е създаден специално за руския пазар, като серийното му производство ще стартира в средата на 2019 г.

Оказва се обаче, че моделът ще се предлага и на други пазари - Китай, Бразилия и Южна Корея, а на по-късен етап може да пристигне и в Европа. Първо ще видим неговата корейска версия, която ще бъде показана на автосалона в Сеул, отварящ врати на 28 март.

Renault Arkana

Любопитното е, че в Южна Корея крос-купето ще се предлага под марката Samsung, която има автомобилно подразделение. Още през 1994 г. той беше закупено от Renault и сега предлага автомобили на френския производител, но под марката Samsung. Например, моделите Koleos и Talisman са известни съответно като QM6 и SM6. А за Arkana е избрано името XM3 Inspire.

От Renault публикуваха няколко изображения на купеобразния кросоувър, който се отличава от прототипа, показан преди година в Москва,по емблемите и сивия си цвят (руската Arkana беше червена). Технически детайли не се съобщават, но не е изключено корейският вариант да е на друга платформа - CMF на алианса Renault-Nissan (за руския модел се използва модернизиран вариант на старото шаси B0).

Renault Arkana

Съобщава се още, че серийният вариант на XM3 Inspire ще се появи на пазара в Южна Корея през 2020 г. Засега остава тайна, кога ще бъдат готови версиите за Китай и Бразилия, както и кога ще бъде решено дали крос-купето ще се появи и в Европа.

Снимки и видео: Renault

 

0 от 500