IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Captiva се завръща като глобален модел

Кросоувърът ще се предлага с 1,5-литров бензинов двигател, но само с предно предаване

Captiva се завръща като глобален модел

Фактът, че кросоувърът Chevrolet Captiva ще има наследник, стана ясен миналата есен: автомобилът беше показан на изложението в Колумбия. Освен това, той не е проектиран от нулата - като второ поколение на Captiva се позиционира леко модифицираният китайски модел Baojun 530. Брандът Baojun е съвместен проект на General Motors и SAIC.

Chevrolet Captiva

По-рано новата Captiva беше обявена само за продажба на колумбийския пазар, но сега GM заяви, че кросоувърът ще се превърне в глобален модел - планира се той да бъде продаван "от Югоизточна Азия до Южна Америка." Следващата страна след Колумбия, в която ще бъде показано второто поколение на модела, ще бъде Тайланд: премиерата на кросоувъра ще се проведе в края на март на автосалона в Банкок.

Chevrolet Captiva

Подобно на колумбийското подразделение на Chevrolet, тайландското също пусна снимки само от екстериора на Captiva. Разликата е в радиаторната решетка. Размерите на автомобила не са оповестени, но те очевидно са идентични с тези на китайския модел": дължината е 4,655 мм, а междуосието - 2,750 мм. При първото поколение на Chevrolet Captiva тези цифри са съответно 4637 и 2707 мм.

Chevrolet Captiva

Новата Captiva ще се предлага в пет- и седемместни версии - като Baojun 530. Очаква се кросоувърът да получи мултимедийна система с вертикален сензорен екран. Китайският има таблет, който се издига над предния панел, но моделът на Baojun (на долната снимка) скоро ще бъде актуализиран - най-вероятно и той ще бъде оборудван с голям сензорен екран.

Baojun 530

Chevrolet засега мълчи за техническите характеристики на модела, който ще бъде показан в Тайланд. В Колумбия кросоувърът ще се предлага с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбо двигател с мощност от 147 к.с. (230 Нм), комбиниран с шестстепенна механична скоростна кутия или CVT. Донорът Baojun 530 има същия двигател, който обаче развива 150 коня, а вместо вариатор китайците предлагат роботизирана кутия. В Китай се предлага и версия с атмосферен 1,8-литров двигател с мощност 137 коня. Задвижване на четирите колела обаче няма, което означава, че и глобалната Captiva за също ще бъде без 4WD.

Снимки: Chevrolet

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Няма по-безсмислено нещо от джип на предно!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    и кога ще мога да си го купя от представителството на Шевролет в България? ... аа забравих че то няма представителство в България.. или в Европа въобще. Но пък е интересно да знаем с какви двигатели се предлага в южна америка.