IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz подготвя по-мощна дизелова G-Class

Модификацията G 400 d ще получи мотор с 330 к.с.

Mercedes-Benz подготвя по-мощна дизелова G-Class

Малко преди Нова година компанията Mercedes-Benz представи дизеловата версия на модела - G 350 d, която получи 2,9-литров двигател с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 286 к.с. А сега става ясно, че немците подготвят и по-мощна модификация на дизелово гориво, която ще се появи на пазара съвсем скоро.

Разкритието беше направено, след като в базата данни на застрахователната компания HUK24, която се намира в Германия, се появи автомобил с индекс G 400 d. Според информацията, този всъдеход ще получи същия 2,9-литров дизел мотор, но с по-голяма мощност - 330 к.с.

G-Class

Други сведения за автомобила липсват, но се очаква той да получи същата 9-степенна автоматична скоростна кутия, предлагана и при G 350 d. Всъдеходът ще разполага и с постоянно задвижване на четирите колела с асиметричен междуосев диференциал (40:60 в полза на задната ос) и три блокировки. Електронните асистенти на водача и системите за безопасност също са еднакви като при версиите на бензин, които бяха представени още през миналата година.

Производството и на двете дизелови модификации на G-Class ще стартират през април, като се очаква на голяма част от пазарите именно версиите с такова гориво да бъдат най-търсени от клиентите.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500