IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet от 1957 година с 750 конски сили? Защо не

Купето Belair получи 8,2-литров двигател с компресор

Chevrolet от 1957 година с 750 конски сили? Защо не

Belair е една от дизайнерските икони на Chevrolet от 50-те години и елегантните му форми са харесвани както от почитателите на ретро машините, така и от ценителите на дизайна, които не се ограничават само с елегантните линии на автомобилите. И Chevrolet Belair се чувства у дома си както по улиците на Хавана, така и на старта на който и да е ретро парад в Европа или Щатите.

Chevrolet Belair

Срещат се и екземпляри, като този на снимките, които са претърпели сериозни промени и само някои детайли издават промените. Един по-внимателен поглед към задните гуми на този Belair ще ви подскаже, че красивото купе отдавна се е разделило с оригиналния си двигател и сега разчита на по-мощно средство за задвижване. Както и въздухозаборниците на предния капак, които иначе се срещат при моторите на драгстерите.

През 1957 година топ двигателят на Belair носи помпозното име Super Turbo Fire V8 и има мощност 283 конски сили. Настоящият двигател на автомобила е с работен обем 8,2 литра, работи с компресор и има мощност 750 конски сили. Впръскването на гориво се контролира електронно, което гарантира равномерната работа на двигателя, а като част от проекта се е наложило и подсилване на купето и шасито, тъй като оригиналният Belair изобщо не е бил проектиран за такава мощност.

Трансмисията е автоматична и има едва 3 предавки, но създателите на новата версия на купето гарантират, че кутията е достатъчно здрава за чудовищната сила, която идва от мотора.

Наскоро колата беше обявена за продажба в Щатите за 120 000 долара, а бъдещият й собственик ще трябва да е много внимателен, когато седне зад волана – първо, защото този красив Belair е страхотно възстановен и второ, не забравяйте за онези 750 конски сили, които се крият под предния капак.

0 от 500