IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Ford Explorer съдят компанията

Хората масово се оплакват от виене на свят и мигрена

Собственици на Ford Explorer съдят компанията

Нов проблем ще трябва да решава спешно американският производител Ford, след като в компанията постъпиха над 3000 жалби от частни лица и 50 от юридически. Всички те се оплакват от гадене, виене на свят и дори от мигрена по време на пътуванията с Ford Explorer.

Проблемът и във вредните емисии, които проникват в салона на автомобила, при това в големи количества. Оплакват се дори полицейски служители, които патрулират по улиците с този модел. Например, в Остин (щата Тексас) от автопарка на полицията вече са спрени 400 машини Ford Explorer, а срещу компанията-производител е заведено дело в съда.

Според официалния представител на Ford - Майк Левин, всички коли да ремонтирани, а проблемът при полицейските всъдеходи е в тяхното допълнително оборудване. Засегнати са автомобили, произведени от 2000 до 2018 г., като това не е първият път, в който техните собственици се оплакват.

"Изследванията ни показват, че колите са безопасни и нивата на вредните емисии не превишават тези, с които хората се сблъскват ежедневно", коментира Левин.

Националното управление за безопасност на движението (NHTSA) още през 2016 г. е започнало разследване, като през 2018 г. е установени опасни нива на окиси в салона. Очаква се крайното решение на NHTSA, с което вероятно Ford ще бъде принуден да изтегли колите в сервизите си и да ги ремонтира за своя сметка.

От компанията вече се опитаха да решат проблема, като предлагат ремонт на автомобила и поставяне на допълнителен пакет. Инженерите на Ford смятаха, че причината за изтичане на газ е в изпускателния колектор и катализатора, но и подмяната им не реши проблема.

Снимка: Ford

 

0 от 500