IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи конкурент на BMW X6

Cayenne Coupe стартира на цена от 80 500 евро

Porsche представи конкурент на BMW X6

Германският производител Porsche представи новия си модел Cayenne Coupe. С него марката ще се опита да конкурира законодателя в този клас BMW X6, както и появилите се след това Mercedes GLE Coupe, Audi Q8 и Lamborghini Urus. 

На външен вид крос-купето се отлива от стандартния Cayenne по наклона на покрива и задната си част. Моторите и техническите детайли напълно повтарят стандартния кросоувър. Във всички версии на Cayenne Coupe е поставен спойлер на покрива, който е елемент от системата за аеродинамика Porsche Active Aerodynamics. При скорост от над 90 км/ч той се издига и увеличава притискателната сила на задната ос.

Porsche Cayenne Coupe

Заради това, че ръбът на покрива е с 20 мм по-ниска, челното стъкло и предните стойки изглегждат по-малки от тези на стандартния Cayenne. В същото време задната част е с 18 мм по-широка заради различните врати и калници.

Още в стандартното си оборудване Cayenne Coupe разполага с панорамен покрив, а като опция се предлага карбонов таван, който е част от допълнителен спортен пакет, намаляващ теглото. В него влизат и 22-цолови джанти GT Design, както и елементи от карбон и алкантара, а също така и спортна изпускателна система.

Porsche Cayenne Coupe

На задния ред са поставени две кресла, но при желание на клиента те могат да бъдат заменени от стандартен диван - както е при Cayenne. Обемът на багажника е 625 литра или 1540 литра при свалени седалки (при версията Turbo -  600 л и 1510 л съответно).

На първото време Cayenne Coupe ще се предлага в две версии - стандартна и Turbo. Първата разчита на 6-цилиндров двигател с мощност 340 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6 секунди (5,9 секунди със спортни пакет), а максималната скорост е 243 км/ч.

Porsche Cayenne Coupe

Cayenne Turbo Coupe е получил 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,9 секунди, а максималната скорост е 286 км/ч.

Продажбите на крос-купето стартира още през тази година, като началната цена е 80 500 евро. При версията Turbo тя скача близо 2 пъти - 150 800 евро.

Снимки: Porshe

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ами да ( преди 5 години )
    Много по-брутален от брангията X6
  • #8
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Джо Бързия ( преди 5 години )
    Абе тия имат ли дизайнер че изглеждат толкова скучни и прости , че нямат равни, даже Ауди разбраха че тия форми са скучни и не са нищо интересно и се опитаха да залъжат хората с коледни гирлянди във фаровете и бягаща светлина в стоповете, ама общо взето придобиха вид на *** ферари. Тия когато догонят дизайна на Х6 сигурно ще сме вече на марс или ударени от метеорит. Порше освен 911(991) всичко друго е ***. А с дизайна показват че липсват всякакви интересни идеи.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Bmw fan ( преди 5 години )
    Абе, това е задницата на Urus :)
  • #6
    10 rate up comment 7 rate down comment
    xo xo xo ( преди 5 години )
    Каккво Х 6 бе ? ! хахахах ....И мерцедес и порше опитите нямат нищо общо с Х 6 ...Пропорциите и формите на бмв-то нямат равни, но не разбирам защо се опитват да го имитират вместо да направят свои уникални модели.Всеки опит за имитация и то на най-известните марки е просто жалък,
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "или 1540 литра при свалени седалки" - супер! Ще мога да товаря прасетата! :D
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Този втория е експерт по автомобило строене. Направо се чудя как пише във форума, а не работи в някоя централа.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Че то изглежда много добре така и е в стил 911. Защо до сега не го направиха?
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Лексус и 20 да дават, все тая. Клиентелата им от пенсионери повече от 100 не вдига, и то бавничко. Виж, за алфа такава гаранция е странна, но тя вероятно е целенасочено усилие за излъскване на имиджа на марката, а не доверие в собственото качество.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Много хубаво, но защо 2 год гаранция?Алфа дава 5. Лексус дава 6.Дой доброто с най малка гаранция? :/