IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker пуска кросоувър на ток за по-малко от 40 000 долара

Моделът на американската компания ще изминава 480 км с едно зареждане

Fisker пуска кросоувър на ток за по-малко от 40 000 долара

Компанията на датския автомобилен дизайнер Хенрик Фискер публикува тийзър на предстоящия си електрически кросоувър, който ще струва по-малко от 40 000 долара, а пробегът му с едно зареждане ще бъде 480 км.

Базираната в Калифорния Fisker Inc. обяви, че автомобилът ще се появи на пазара през втората половина на 2021 г. Освен това компанията разказа и за амбициозна си стратегия за развитие, която напомня пътя, изминат досега от Tesla. Тя включва създаване на собствени шоуруми за директна продажба на автомобили на клиентите, различни от традиционния модел с дилърска мрежа.

В дизайна на колата се забелязва високо позиционирания преден капак и голямата радиаторна решетка, с която електрическият автомобил много наподобява обикновените кросоувъри. По думите на Фискер, големите въздухозаборници по краищата на предната броня са необходими за охлаждане на такива елементи в колесните арки като спирачките. Също така на фотото се виждат тесни LED фарове и големи издути калници. Съдейки по снимката може да се каже, че моделът изглежда по-агресивно от повечето доста "дружелюбни" и стилни изцяло електрически кросоувъри.

В предстоящата нова продуктова линия на Fisker Inc. кросоувърът има приоритет, така че вероятно ще има закъснения с пускането на пазара на обявения преди това електрически седан Emotion. Компанията бе анонсирала, че моделът ще се появи през 2020 г. Очаква се цената на четиривратката, която ще разчита за задвижване на най-новите твърдотелни батерии, да започва от 130 000 долара.

Снимка: Fisker Inc.

0 от 500