IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-лесните за крадене коли?

Най-уязвимо е Suzuki Jimny, а най-трудно - Audi e-tron

Кои са най-лесните за крадене коли?

Британският център за изследвания Thatcham Research направи класация на защитата, която предлагат автомобили, оборудвани с беключов достъп и стартиране на мотора от разстояние.Тествани са общо 11 модела, като само 4 от тях показват ниво на защита на обмена на данни между колата и ключа, както и на датчиците. 

Пра съставяне на класацията специалистите са взели под внимание на защитата на безключовия достъп, наличието на сертифицирани от Thatcham Research сигнализации и друти системи срещу кражба. Най-висока оценка получават Audi e-tron, Jaguar XE, новият Land Rover Evoque и Mercedes-Benz B-Class.

Слаба защита на прехващането на данните от ключа и съответно лесен достъп до двигателя предлагат Ford Mondeo, Hyundai Nexo, Kia ProCeed, Lexus UX, Porsche Macan и Toyota Corolla Hybrid.

Най-зле от всички обаче е Suzuki Jimny, при който дори отсъстват базови системи за защита, в това числа аларма и секретни болтове но колелата.

Снимка: Suzuki

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В тая медия редактори има ли?
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Секретни болтове на колелата??? Че коя кола го има серийно това?Ауди е-трон??? Кога???
  • #2
    12 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Цъкни си предаването Колела, което често публикуват в Аутомедия, там тестват Ауди Е-трон и даже казаха че е по добра от Теслата като качество. Така, че тия фантасмагории за теории са само в твоята винаги нищо не знаеща глава Дошо. За разлика от теб хората са тествали и оценили, но това са все неща, които дори в сънищата си не смееш да повярваш, че някога би карал.
  • #1
    29 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Най-уязвимо е Suzuki Jimny, а най-трудно - Audi e-tron"Е как да откраданат Audi e-tron като той съществува само на теория и никой не го е виждал наживо?