IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW плаши с напускане Асоциацията на автомобилните производители

Причината е двойните стандарти на VDA по отношение на електрическите превозни средства

VW плаши с напускане Асоциацията на автомобилните производители

В момента Volkswagen е един от представителите на "старата школа" автомобилни производители, които най-активно инвестират в разработването и производството на електрически превозни средства. Сега компанията заплашва да напусне германската асоциация на автомобилните производители (VDA) заради нейните двойни стандарти по отношение на електромобилите, съобщиха местните медии.

Причината за поведението на VW се крие във факта, че въпреки формалната подкрепа за масовия преход към електрически превозни средства, асоциацията едновременно лобира в правителството на Германия за опитите да възпрепятства увеличаване показателите на средната икономия на гориво, което пряко засягат производството на повече електрически превозни средства. Казано по-просто, Volkswagen настоява асоциацията да се откаже от популяризирането на автомобилите с ДВГ и да се съсредоточи изцяло върху електрическите.

Освен това концернът иска да реорганизира финансирането на индустрията, като настоява правителството да предостави по-голяма подкрепа за тези хора, които искат да си купят неголеми и достъпни електромобили.

VW-e-Golf

Във връзка с това Volkswagen предложи следните инициативи: преструктуриране на "екологичния бонус";  увеличаване на субсидиите от 4000 на 5000 евро за електрически превозни средства с дължина по-малка от 4 м и пробег от над 200 км; по-ниски субсидии (до 2000 евро) за електромобили с дължина над 4,6 м; ограничаване на субсидиите за всички видове хибриди; създаването на "Фонд за мобилност за електромобилите", който ще осигури безплатно таксуване на тези, които струват по-малко от 20 000 евро; увеличаване финансирането на фонда за зарядна инфраструктура от 300 на 600 милиона евро.

С помощта на тези инициативи компанията иска да защити не само огромните си инвестиции в преминаване към електрически автомобили, но и да даде стимул за бързото развитие на индустрията.

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Казано по-просто, Volkswagen настоява асоциацията да се откаже от популяризирането на автомобилите с ДВГ и да се съсредоточи изцяло върху електрическите." Неее - не е възможно тези дизелгейтаджии да искат това!!! Факт!, кажи им....