IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 2000 коли на Porsche и Audi потънаха край Франция

Ще произведат отново четирите пропаднали бройки 911 GT2 RS

Над 2000 коли на Porsche и Audi потънаха край Франция

Ужасна трагедия се случи край атлантическото крайбрежие на Франция. Кораб, превозващ над 2000 автомобила на Audi и Porsche, се запали и потъна, повличайки колите на дъното на океана.

Партидата автомобили, които били на борда на злополучния кораб, който пътувал за Южна Америка, не включвала само масови модели. Корабът транспортирал Audi RS4 и RS5, както и Porsche Cayenne, 718 Boxster и Cayman.

На борда имало и няколко доста по-ценни копия, а именно четири броя Porsche 911 GT2 RS за бразилски клиенти. Това е същата кола, която постави рекорд на Нюрбургринг и е произведена в ограничен тираж от 1000 бройки. Това е най-бързото 911 в историята. Ускорението му от място до 100 км/ч отнема само 2,8 сек, а максималната скорост е 340 км/ч.

Пожар на кораб

Във връзка с инцидента ръководството на Porsche беше принудено да се извини писмено на клиентите от Бразилия. Компанията също така обяви, че ще произведе отново тези четири бройки Porsche 911 GT2 RS. Бразилските собственици на модела ще си ги получат през юни.

0 от 500