IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley Continental GT получи нов двигател

V8 моторът с два турбокомпресора развива 550 коня

Bentley Continental GT получи нов двигател

Британската компания Bentley разшири списъка на наличните модификации на купето Continental GT и кабриолета GT Convertible от трето поколение и показа техни версии с V8 двигател. Стандартното оборудване на двата модела включва 20-цолови джанти, трикамерно пневматично окачване и задвижване на четирите колела.

Bentley Continental GT V8 и GT V8 Cabrio са оборудвани с 4-литров двигател с два турбокомпресора и функция за изключване на половината от цилиндрите при ниски натоварвания. Моторът развива мощност от 550 конски сили и 770 Нм въртящ момент, като работи в съчетание с осемстепенна автоматична скоростна кутия. От място до 100 км/ч купето ускорява точно за 4 сек, а кабриолетът - за 4,1 сек., като максималната им скорост е 318 км/ч.

Двата автомобила стандартно са с 20-цолови джанти с десет спици, като опционално се предлагат още девет варианта с размери до 22 цола. Покривът на кабриолета, който се сгъва за 19 сек, може да бъде направен в седем различни цвята, включително този, който имитира традиционния британски туид. Освен това откритата версия е оборудвана с функция за отопление на врата на шофьора, подгряване на седалките, волана и подлакътниците.

Новите модификации са оборудвани също така с матрични диодни фарове, аудио система Bentley Audio с 10 високоговорителя, цифров приборен панел, мултимедия с 12,3-инчов сензорен дисплей, Bentley Drive Dynamics селектор за различни режими на шофира и електронно управлявани амортисьори.

Снимки: Bentley

0 от 500