IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият глобален алианс Toyota - Suzuki е факт

Двете компании ще правят съвместо хибридни и компактни автомобили за цял свят

Новият глобален алианс Toyota - Suzuki е факт

Японските производители Toyota и Suzuki обявиха подробности за своето глобално партньорство, в рамките на което ще бъдат разработени хибридни и компактни автомобили за световните пазари.

Споразумението за евентуално съструдничество между двете компании беше подписано още през 2017 г., но сега вече е решено официално какво ще представлява то. В крайна сметка, Toyota ще участва със своя опит в електрификацията на превозните средства, а Suzuki с технологиите си в областа на компактните автомобили.

На първо време, Suzuki ще постри два хибридни модели за европейския пазар, като използва платформите на Toyota RAV4 и Corolla Wagon, като за тях ще получи хибридни технологии от партньора си.

В замяна на това, Toyota ще има достъп до новите двигатели на Suzuki, които са разработени за компактни и субкомпактни автомобили, като те ще бъдат използвани за европейските модели на марката. Двигателите ще се произвеждат в завода на Toyota в Полша.

Освен това, Toyota и Suzuki започват съвместна разработка на хибридни модели за индийския пазар, като Suzuki ще предостави на партньора си два компактни модели на базата на местните Ciaz и Ertiga, както и още четири модела за пазарите в Африка.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Нико ( преди 4 години )
    Вече 1-а год. имам Сузуки с-крос с двигател бензин 1.0. /112 к.с./13000 км. Невероятно пъргав и комфортен автомобил. Имам чувството че двигателя е 1.8. Смесен разход 5.6л/100км. 430 литра багажник. Препоръчвам го без проблем.
  • #6
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Наричат Сузуки японския Фиат. Толкова са калпави. Най-зле са моторите им. Нямат един свестен.
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Дано влязат в час, защото за момента никак не са. Най-добрите електрички, според тестовете, не са японски. На Тесла и веднага след тях някакви корейски модели. А Тойота уж има опит с Приус, ама не.
  • #4
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Suzuki, че тази фирма не фалирала в края на 90-те!? Не знаех, че още вегетира.
  • #3
    8 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Безпомощността и изостаналостта на японското автомобилостроене нагледно. Тойота са намерили нов начин да си пробутват безвъзвратно изостаналата хибридна технология, подходяща само за непретенциозни клиенти с ниски доходи. Сузуки, производител на най-нисък клас коли, са намерили начин да оцелеят още няколко годинки в един променящ се свят, за който не са готови.
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Един там ( преди 5 години )
    Чудесна новина. Малките двигатели на Сузуки са супер. Заедно с високите технологии на Тойота съм сигурен, че ще изкарат интересни автомобили от този алианс
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Добро решение за Сузуки. Правят много добри двигатели и мотори, но са сравнително малка компания, която трудно би оцеляла самостоятелно. Най-малкото, че нямат ресурса за нови технологии. Иначе новият им двигател 1.4 140 к.с. с директно впръскване и турбо избива рибата. Много е добър наистина и супер икономичен. Миналата година си купих Витара 4х4 точно с този мотор и автоматик от Айсин. Възхитен съм от комбинацията. Зимата ми дава смесен разход 6.5-7, а при топло време падам под 6/100.