IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar показа най-добрата позиция за шофиране (ВИДЕО)

Главният лекар на компанията съветва как трябва да седим зад волана

Jaguar показа най-добрата позиция за шофиране (ВИДЕО)

Британската компанията Jaguar публикува на своя канал в YouTube полезно видео, в което се обяснява каква е оптималната позиция на шофьора в автомобила. Тя е необходима не само за удобство, но и оптимизира безопасността на движението и контрола върху превозното средство.

Видеото е придружено с обяснение на доктор Стив Айли - главен лекар на компанията Jaguar, който посочва точно как трябва да седи водача, за да може пътуването да бъде по-комфортно и по-безопасно. И дори да смятате, че сега ви е доста удобно в колата, която карате, си заслужава да изгледате клипа.

Първият съвет е доста елементарен, но вероятно ще изненада мнозина. Задължително трябва да извадите всичко от джобовете си, тъй като това влияе върху позиция ви зад волана. Това едва ли ще ви затрудни, тъй като повечето съвременни автомобили разполагат с достатъчно места за поставяне на личните вещи, които всеки носи ежедневно.

Също така, водачът трябва да се обеди, че гърбът му е изправен и е разположен перпендикулярно на шасито на автомобила, като изцяло докосва седалката. Освен това, вратът трябва да бъде изправен, а коленете и лактите леко сгънати, за да се управляват по-лесно педалите и волана. Когато въртите волана, вашите плещи трябва задължително да докосват облегалката на седалката.

Jaguar

Според доктор Айтли, изпълнението на тези препоръки ще ви помогне сериозно да промените контрола над автомобила, комфорта при пътуване и ще придобиете още по-голяма увереност зад волана.

Снимки и видео: Jaguar

0 от 500