IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat ще прави "градска" Tesla

В основата на електромобила ще бъде култовият 500

Fiat ще прави

Култовият Fiat 500 бе възроден през 2005 г., но се счита по-скоро за имиджов модел, отколко за практичен автомобил. Сега обаче това е на път да се промени, като италианците започват разработката на модела от нула, а целта е да го превърнат в електромобил.

"Напълно нов и напълно електрически. Това ще градска Tesla, само че по-красива - типично по италиански. Тя ще е пълна противоположност на модела Centoventi, който показахме на автосалона в Женева", така охарактеризира бъдещия проект един от топ-менеджърите на концерна FCA Оливие Франсуа.

Концептът Centoventi (на снимката) беше определен като първообраз на бъдещата Panda, като не е ясно дали някои от неговите елементи ще бъдат използвани и за електрическия Fiat 500. Знае се обаче, че моделът на ток ще бъде изграден на напълно нова платформа, над която вече работят инженерите на FCA.

Според информациите, смяната на поколенията ще бъде постепенна, тъй като италианците продължават да са влюбени в модела 500 и трудно биха приели внезапното му превръщането електромобил. Затова сегашната генерация на модела ще продължи да се продава заедно с електрически хечбек, което ще направи преминаването на задвижване на ток максимално меко.

Снимки: Fiat

0 от 500