IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъж тества автопилота на Tesla върху жена си

Странната проверка не се хареса на потребителите в YouTube

Мъж тества автопилота на Tesla върху жена си

Напоследък възникват все повече спорове около надеждността на автономните системи за управление на автомобилите. На първо място това се отнася до най-популярния автопилот днес в електрическите автомобили на Tesla.

Собственик на Tesla Model S реши да провери автономния режим на своята електрическа кола по много радикален начин. За да тества автоматичната спирачна система, влогърът KriszXstream, който явно живее в Германия, реши да използва собствената си жена като "жива мишена".

Луд с Тесла

Момичето излиза на пътя пред електромобила и мъжът зад волана проверява дали автопилотът ще я забележи, като в същото време държи крака си върху педала на спирачката и не ускорява по-бързо от 50-55 км/ч.

В коментарите под близо 10-минутното видео, което вече е премахнато от YouTube (очевидно по етични причини), мнозинството от потребителите осъждат младия мъж за този рисковани тестове и му намекват, че е трябвало да остави жена си да кара, а самият той да излезе на пътя.

Луд с Тесла и жена му

В отговор влогърът заявява, че съпругата му сама избрала да играе ролята на "жертва" и не искала да шофира. Освен това тестовете били проведени на затворен участък от пътя с "велосипедна" скорост и без никакъв риск за момичето.

По отношение на резултатите от тестовете, автопилотът не "забелязва" жената, когато тя ходи бавно или тича покрай пътя, но я "вижда" и спира, когато момичето стои по средата на пътя и дори близо до автомобила.

0 от 500