IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA загатна кросоувър на базата на Ceed

Моделът ще бъде представен още през тази година

KIA загатна кросоувър на базата на Ceed

Корейският производител KIA продължава да разширява семейството Ceed и още през тази година ще представи кросоувър на базата на модела. От компанията показаха първо официално изображение на автомобила, което трябва да ни даде представа за това, как ще изглежда той.

Самото семейство KIA Ceed, в което влизат модели Ceed, Ceed Sportswagon (комби) и ProCeed (шутинг-брейк) е едно от уникалните явления на пазара, тъй като с него се е занимавала цяла група европейски специалисти. Те са получили пълен "картбланш", което засега дава интересни резултати.

"Това е напълно нов автомобил, който заслужава да стане част от семейството Ceed. Той ще играе сериозна роля, за да укрепи позициите на модела на пазара, като ще направи цялата гама на Ceed по-ярка и по-привлекателна за клиентите в Европа. Досега подобен дизайн не използван за този модел, което е потвърждение на възможностите на компанията ни и ще бъде голяма изненада", коментира вицепрезидентът на KIA Motors Europe по дизайна Грегори Гийом.

Според информациите до момента, новият модел ще носи името XCeed, като ще се разположи под Sportage в гамата на корейската марка. Той ще се конкурира с Volkswagen T-Roc и MINI Countyman, а премиерата му пред публика най-вероятно ще се състои на автосалона във Франкфурт през септемри.

Снимка: KIA

0 от 500