IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla представи на света Model Y

Вторият кросоувър на марката ще струва 39 000 долара в базовия си вариант

Tesla представи на света Model Y

Американският производител на електромобили Tesla представи новия си кросоувър - Model Y. Лично шефът на компанията Илон Мъск разкри подробности за колата, като обеща, че през 2020 г. ще излезе версия с цена 47 000, а през 2021 на пазара ще бъде и базовият вариант - Standart Range, който ще струва 39 000 долара.

Tesla Model Y

На първо време кросоувърът ще бъе достъпен само за клиентите в САЩ, които ще получат версиите Long Range, AWD и Performance. Те ще се продават от есента на тази година, като ще стартират от 51 000 долара. С допълнителните опции тяхната цена ще надхвърли 60 000 долара.

Tesla Model Y

Кросоувърът е изграден на шасито на Model 3, като ще се задвижва от 2 електомотора. Те ще се съчетават с батерии с различен капацитет, като при най-мощната версия - Performance, ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди. Версията Long Rage ще има пробег от 480 км, а максималната скорост е 240 км/ч.

Дизайнът на Model Y донякъде напомня този на Model 3, като автомобилът е получил традиционни външни огледала вместо камери. Инженерите на Tesla са се отказали от вратите тип "крила на сокол", които се поставят на по-големия кросоувър Model X, тъй като подобно решение оскъпява електромобила и усложнява производството му. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,32.

Tesla Model Y

Кросоувърът има панорамен покрив, като ще се предлага и във версия със 7 места. В салона е поставен голям 15-инчов сензорен дисплей, който отговаря за по-голяма част от функциите на Model Y. Водачът има на разположение всички системи за безопасност, както и система за безпилотно управление.

Снимка: Tesla

 

0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 9 rate down comment
    .... ( преди 5 години )
    Мале ама много еколози има, 90% си изхвърляте фасовете през прозореца ама иначе колите са ви проблем. Питам за един прЕател, още ли ползвате пластмаса, че нали и тя е трудна за разгражана и вреди на природата, та питам какво правите по този пъпрос?Много еколози в тази държава ама за дребните неща. И тази тесла вреди на природата, колко от еколозите карате колела ?
  • #3
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Система за безопасност- газ до дупка и в .реката
  • #2
    18 rate up comment 10 rate down comment
    До Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Карай си дизеловата барака евро2 и недей замърсява И онлайн пространството!
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Шакарон ( преди 5 години )
    Tesla mini X6