IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely показа първия си сериен миниван

7-местният Jiaji ще се продава и на европейския пазар

Geely показа първия си сериен миниван

Китайската автомобилна индустрия се развива съвсем не на шега. Компании като Geely са в особено благоприятно положение - вече девет години автомобилният гигант притежава шведската марка Volvo, чиито специалисти получават щедро финансиране и след това разпространяват технологията и на колите на Geely.

Geely Jiaji-4

Сега китайската компания представи първия си сериен семеен миниван - Jiaji. Автомобилът се предлага в три различни оформления: 2+2+2, 2+2+3 и 2+3+2. Той може да бъде купен в три версии: с бензинови турбо двигатели от 1.5 и 1.8 литра, "мек" хибрид и и plug-in хибрид. Цената и датата на появата му на пазара още не са известни, но компанията планира да предлага модела и в Европа.

Geely Jiaji-1

Версията Geely Jiaji 1.5TD PHEV е оборудвана с 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор, който работи в съчетание с  автоматична трансмисия 7DCTH. Общата мощност на хибридната система е 258 к.с., а въртящият момент - 385 Нм. На клиентите също така се предлага 1.5TD MHEV версия с "меко" 48V BSG хибридно задвижване и 7DCT трансмисия. Общата мощност на тази система е 190 к.с., а въртящият момент - 300 Нм.

Geely Jiaji-2

Дизайнът на модела напомня на прототипа MPV  Concept, който беше показан през 2017 г. Клирънсът на автомобила е 165 мм. Geely Jiaji има LED оптика, панорамен покрив и 18-инчови колела.

Geely Jiaji-3

Освен със стилния си външен вид моделът може да се похвали и с много модерни функции. Сред тях е системата на т. нар. автопилот от второ ниво, която позволява на автомобила да се движи самостоятелно по магистралата при скорост до 150 км/ч и дори да сменя лентите.

Geely Jiaji-5

Сред другите опции са интелигентният адаптивен круиз контрол, системата за поддържане на движение в зададената лента и автоматичен паркинг асистент. Не е подмината и системата за предупреждение и предотвратяване на сблъсък. Всички тези функции се инсталират и в автомобилите от бранда Volvo.

Снимки: Geely

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Браво, копирали са Chrysler Pacifica. Няма смисъл да измислят на ново вана, Pacifica е най-доброто и те просто го копират.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Има голям шанс плъгин-а да е всъщност 4х4
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Джипарата ( преди 5 години )
    Точно 4х4 не отива на минивановете - ще му отива като на свинче звънче.На 90% от хората (включително мен) така или иначе 4х4 не им трябва. Ценно е само ако живееш на хълм или в подножието на планина.Но вземайте си кросоувъри, стойте на тясно без багаж и харчете много гориво, щом го смятате за толкова кул.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    mancho ( преди 5 години )
    Браво, на практика само 4х4 му липсва.