IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla уби шофьора си, като блокира вратите след катастрофа (ВИДЕО)

Трагедията с напълно изгорялата Model S се разигра в Маями

Tesla уби шофьора си, като блокира вратите след катастрофа (ВИДЕО)

Tesla Model S се запали след катастрофа на пътя и блокира вратите си, като не позволи на шофьора да излезе. Трагедията се разигра в Маями, а зад волана е бил 18-годишен младеж, съобщава изданието electrek.

Известно е, че колата се е движила със скорост между 120 и 152 км/ч, когато нейният водач е загубил управление и се е блъснал в палма край пътя. Със ситуацията не са успели да се справят системите за  превантивно предупреждение за опасност от удар, както и тези за активна безопасност.

Веднага след удара се е запалил повреденият акумулатор на електромобила. Вратите са блокирали и шофьорът не е успял да излезе. Пристигналите на мястото на катастрофата пожарникари също не са успели да отворя колата, тъй като огънят е бил толкова силен и им е отнело много време, за да го загасят.

Дръжките на вратите на Tesla Model S са скрити в специална ниша, като при авария автоматично излизат оттам, след което отблокират заключването. По неизвестни причини това не се е случило.

Представители на Tesla изказаха съболезнования на семейството на загиналия и добавиха, че при инцидент с висока скорост автомобилът може да се запали и да изгори.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500