IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster наистина е безумно бърз - ето доказателство (ВИДЕО)

Трудно сериен модел ще победи електромобила по ускорение

Tesla Roadster наистина е безумно бърз - ето доказателство (ВИДЕО)

Следващото поколение на Tesla Roadster ще разполага с невероятни характеристики, особено като ускорение. В интернет се появи видео, публикувано от очевидец, който е заснел как се справя машината.

На краткото клипче се вижда, че електрическият роудстър умишлено забавя скорост, тъй като неговият водач вижда, че ще бъде сниман. След това, той рязко дава газ и колата изчезва далеч напред.

Новата генерация на спортната кола с 4 врати беше показана още през ноември 2017 г., но серийното производство трябва да стартирапрез 2020 г. При премиерата от Tesla обявиха, че това ще е най-бързо ускоряващия сериен автомобил, като посочиха време 1,9 секунди за достигане на 100 км/ч от място.

Според характеристиките, Tesla Roadster ще изминава разстоянието от 1/4-миля (402 метра) за 8,8 секунди и ще развива максимална скорост от 402 км/ч. Максималният възможен въртящ момент е 10 000 Нм, а пробегът с едно зареждане - 1046 км, благодарение на акумулаторните батерии с капацитет 200 кВт/ч.

Tesla Roadster

Роудстърът е оборудван със система за задвижване на четилите колела Drive All-Wheel Drive с 3 електромотора - два на задните колела и един на предната ос. Базовата цена на модела е 200 000 долара, като за да бъде поръчана, клиентът трябва да внесе 50 000 долара капаро.

Снимки: Tesla, видео: YouTube 

0 от 500