IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 губи доверие на потребителя

Още 5 автомобила бяха извадени от препоръките на Comsumer Reports

Tesla Model 3 губи доверие на потребителя

Американската  потребителска организация Соnѕumеr Rероrtѕ извади 6 модела от списъка с автомобили, които препоръчва за закупуване. Сред тях е Tesla Model 3, който през миналата година трудно успя да влезе в листата, но сега отново е извън нея. 

Причината са опраквания на клиенти, които посочват и конкретните проблеми на най-достъпния модел на Tesla. Сред тях са информационно-развлекателната система, навигацията, електронните системи и боята на електическия седан. На всичко отгоре, на тестовия автомобил, закупен от Consumer Reports, се появява пукнатина на задното стъкло, което е отчетено като слабост.

Tesla Model 3 и преди имаше проблеми с надеждността, като попадна сред препоръчваните автомобили от Соnѕumеr Rероrtѕ, едва след като намали спирачния си път. Освен електромобилът, доверието на потребителската организация губят още 5 модела - Сhrуѕlеr 300, Dоdgе Сhаrgеr, Асurа RDХ, ВМW 5 Ѕеrіеѕ и Vоlkѕwаgеn Тіguаn. При всички тях се отчита спад на надеждността, което съответно намалява оценките им.

Любопитното е, че проблеми с надеждността имат и другите два електромобила на Tesla. Седанът Model S отпадна от списъка с препоръчвани от Consumer Reports автомобили още през миналата година, докато кросоувърът Model X така и не успява да влезе в групата, най-вече заради вдигащите се врати, които съдават проблеми и повечето потребители се оплакват от тях.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Я "специалиста" по-долу да даде пример къде ги тия японки на 4-5 години на по 10-15000 че да ходя да си взема ???
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Работата е там, че тая Тойота ще почне да те изнервя след 200 хил километра не след 2, и че не т праща един тъпан инструкции как сам да си я оправиш, да не говорим, че ще ти е 2 пъти по-евтино да минеш споменатите 200 хил!
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Тоест, Tesla Model 3 е наравно с ВМW 5 еrе. На мен това ми стига :-)
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Вие кво очаквахте бе ***? Друсаняка ги сглабя в палатка, има недостиг на работна ръка защото съкрати маса народ за да си върже гащите някак. Тия кочини не минават никакви тестове - задължителни за всеки друг производител! Къв да е крайния резултат за зле проектиран и зле сглобен кочак освен да се оплакваш, че се разпада...